Tatovi iz ospredja

Slovenski narod spoštujem. Preživeli smo stoletja v umetnem občutku manjvrednosti, zatirani in izkoriščani, preden smo si izborili svojo državo.

Dobili smo jo relativno neboleče, brez hektolitrov prelite krvi. A za to niso zaslužni tisti, ki se samoopevajo kot osvoboditelji avtoritarnega režima, temveč tisti, ki so takrat premogli dovolj modrosti in odločenosti, da so osamosvojitev izpeljali. Ti so takrat razumeli mlajše generacije in po svojih najboljših močeh poskrbeli za njihovo prihodnost in jim kot zapuščino pustili številne nove priložnosti.

Nekateri so te priložnosti dodobra izkoristili.  V zameno za svojo, za prihodnost svojih prijateljev in svojih družin so prodali prihodnost ostalih Slovencev.

Ne branim in ne kličem nazaj stricev iz ozadja. A ne želim niti tatov iz ospredja.

Kot spoštujem slovenski narod, želim spoštovati državo, skupaj z njenim pravosodjem, s policisti, gasilci in zdravniki, s šolstvom in s kulturo. To spoštovanje nam je ukradeno.

Zdajšnja samooklicana politična elita ne želi ali ni sposobna izvesti družbenih sprememb, ki bi koristile skupni prihodnosti slovenskega naroda. Izvaja le tiste, ki si jih domisli in jih narekuje tujina in na način od katerega pričakuje lastno korist.  Njihove sile so usmerjene le v neprestano jačanje svoje lastne kontrole in v boj proti sodobnem navideznim notranjem sovražniku, ki to seveda ni.

Kradete nam. S tem, ko diskreditirate in kriminalizirate vse, ki ne nosijo vašega logotipa, če tudi si nekateri iskreno in z vsem srcem prizadevajo za skupno lepšo prihodnost. Ker rajši monopolizirate izraz “demokracija”, kot da bi ji dejansko dali priložnost, morate oditi. Takoj in za vedno.

Nihče ne more z gotovostjo vedeti, ali bo naslednja vlada sposobnejša. Trdim pa, da bo odslej pod bolj kritičnim očesom prebujenega ljudstva.

Slovenci si zaslužimo svetlo prihodnost in boljšo vlado. Tako, ki premore toliko profesionalnega odnosa v svojem poklicu, da zna ob vsakem trenutku ločiti strankarske tekmece od državnih sovražnikov. Tako ki si ne bo rabila sama peti slavospevov preko lastnih trobil, temveč bo poskrbela za dejanja, zaradi katerih jim bo slovenski narod hvaležen. Tako ki ne bo odpuščala in jemala, samo za to, da lahko zaposluje in daje svojim. Pa naj bo to v gospodarstvu, pravosodju, zdravstvu, obveščevalnih službah, policiji ali kjer koli drugje.

Obenem ne prevzemate odgovornosti za vaše napake. Mnoge od njih, vaša dejanja in nedejanja v ključnih trenutkih, so povzročila nepopravljivo škodo.

Ukradli ste priložnosti in prihodnost državljanom mlajšim od trideset let – ne le tistih, ki si ne morajo privoščit nakupa manjšega dvosobnega stanovanja in v njem vzgojiti lastnih otrok, ne le tistih, ki so sposobni, izobraženi in dela željni, a brez političnih vez in ne najdejo prave zaposlitve, tudi ne le samozaposlenih, ki delajo dvanajst ur dnevno in med vikendi, zgolj za osnovno preživetje, brez prave socialne varnosti in zdravstvene zaščite ob, bog ne daj bolezni.

V vaši pijani lakomnosti in obsedenosti s politično prevlado ne dopustite demokratičnega trga idej in prevlade modrejših in strokovnejših odločitev. S tem povzročate škodo tudi tistim, ki šele hodijo v šolo in vrtce, ali pa so šele prijokali na ta svet. Ker NJIM niste sposobni zagotoviti prihodnosti v človeka vredni družbi, morate oditi. Takoj in za vedno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>